Dėmesio: suaktyvėjo transformatorių alyvos vagystėsBirželio 29, 2017

Dėmesio: suaktyvėjo transformatorių alyvos vagystės

Pastaruoju metu suaktyvėjus transformatorių alyvos vagystėms Tauragės rajone, ypač Mažonų seniūnijoje, Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato bendruomenės pareigūnės kartu su AB „Energijos skirstymo operatoriaus“ specialistu N. Stankumi organizavo susitikimą su Mažonų seniūnijos bendruomenių pirmininkais, seniūnaičiais ir kitais gyventojais. Susitikimo tikslas – informuoti dalyvius apie įvykdytas nusikalstamas veikas iš transformatorinių. N. Stankus supažindino gyventojus su informacija apie tai, kiek šiuo metu yra įvykdyta vagysčių, kokius metodus naudoja vagys ir kokie tokių vagysčių nuostoliai.

 

Dėl įvykdytų vagysčių 2017 m. sudegė 3 transformatoriai, mažiausiai tiek pat kartų be elektros energijos palikdami gyventojus. Pareigūnai įspėja, kad vogta alyva gali būti neteisėtai pardavinėjama vietoje dyzelinio kuro, savo grobį vagys galimai realizuoja rinkoje kiek pigiau nei degalinėse parduodami degalai, todėl gyventojai raginami būti itin atsargūs ir nepirkti įtartinos kokybės degalų. 

 

Susitikime buvo akcentuojama, jog transformatorių alyva yra skirta transformatorių aušinimui ir yra specialiai modifikuota – degdama išskiria koroziją sukeliančius junginius, todėl gyventojai su tokiais degalais rieda neilgai. Vagys nuostolius užkrauna visiems sąžiningiems elektros energijos vartotojams, todėl piktavalių veiksmų niekaip negalime pateisinti ir toleruoti. Tik bendradarbiaujant galima išaiškinti ne vieną vagystės atvejį, tai leidžia mažinti vagysčių mastus bei patiriamus nuostolius. 

 

Susitikimo metu taip pat buvo priminta apie tai, kad žmonės privalo saugoti ir savo namuose esantį turtą, nepalikti nerakintų durų, vertingus daiktus laikyti ne visiems matomoje vietoje, stebėti įtartinus asmenis ar automobilius, pasirodžiusius jų gyvenamojoje teritorijoje. Pastebėjus įtartinus asmenis šalia elektros skirstomojo tinklo įrenginių ar turint kitos informacijos apie daromas nusikalstamas veikas, nelikti abejingiems ir pranešti:

  • Policijos budėtojų telefonu (8 446) 20 270;
  • Anoniminiu policijos pasitikėjimo telefonu (8 446) 61 952;
  • Bendruoju pagalbos telefonu 112.

 

 

Tauragės Radijo inform.

Užduokite klausimą Klausyti internetu
Šiuo metu
http://www.moto-way.lt/
Kredito unija
Tauragės zžinios
www.tauragejazz.lt
Šilalės artojas
renginiai
https://www.youtube.com/user/tauragesradijas/featured
Spotify
lions
https://play.google.com/store/search?q=taurages%20radijas&c=apps&hl=en
Komercinė fotografija
Lietuvos Regioninių Radijo Stočių Asociacija

Užsisakykite mūsų naujienlaiškį

Prenumeruoti